بازی لاست سیتیز
شهرهای گم شده (۱۹۹۹) امتیاز۸ لاست سیتیز (Lost cities) یا شهر های گم شده، یک
بردگیم به بازی هایی که گفته می شود که طی آن، افراد دور هم (میز یا صفحه بازی) جمع می شوند تا طبق داستان بازی با ابزاری که در اختیارشان قرار می گیرد، بر حسب قوانین موجود، برای رسیدن به هدف نهایی و پیروزی با یکدیگر یا با خود بازی به رقابت بپردازند. این بازی ها آن قدر متنوع هستند که تعریف عبارت خاصی برای دربرگرفتن همه ی آن ها بسیار دشوار است. اما خیلی ساده اگر بخواهیم بگوییم، بردگیم ها، بازی هایی هستند که افراد به بهونه ی آن دور هم جمع می شوند تا خوش بگذرانند.
بردگیم فینگیلیش Board Game است. قبل از هر چیز بگذارید مسئله ی اول را با هم حل کنیم، بردگیم یا بوردگیم یا گیم برد یا بازی رومیزی؟ داستان چیست و کدام صحیح است؟ قضیه از این قرار است که تعدادی بردگیم را بوردگیم می نویسند. ببینید بردگیم واژه ای فینگیلیش است، استفاده از اُ استثنایی برای یک واژه ی وارداتی امری غیر مرسوم و غیر صحیح است. پس شکل صحیح نوشتن، بردگیم است. بازی رومیزی معادل فارسی به حق و زیبایی برای این ترکیب است که با خوش سلیقگی انتخاب شده است. معنای لغوی عبارت انگلیسی ذکر شده، بازی تخته ای (صفحه ای) است اما آن طور که باید و شاید بازی تخته ای توصیف مناسبی نیست و جان مطلب را بازی رومیزی بهتر ادا می کند. گیم برد هم اصطلاحی است که تعدادی از عزیزان به آن می گویند عکس بردگیم است.
در بردگیم ها یا بازی های رومیزی هر فرد بر اساس داستان بازی یک نقش مشخصی در بازی دارد که بر اساس آن باید بازی کند. یعنی برای مدتی از تمام نقش ها و وظایف و حقوقمان در طول روز جدا شده و فقط و فقط روی یک نقش و وظیفه تمرکز می کنیم؛ آن هم نقشی که بازی برای ما تعریف کرده است. تنها قانون حاکم، قانون بازی است. دغدغه و گرفتاری های روزمره را کنار گذاشته و برای هدف تعیین شده ی نقشتان که بازی مشخص کرده است، تلاش کنید.
بازی های بردگیم انواع متفاوتی دارند. همان طور که گفتیم آن قدر این دامنه وسیع است که تعریف مشخصی برای بردگیم ها داشتن، بسیار دشوار است. بازی های رومیزی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که اگر بخواهم مهم ترین های آن ها را نام ببرم باید به بردگیم های خانوادگی، دورهمی، استراتژی، نقش آفرینی، تاسی، انتزاعی، کارتی، جنگی و همکاری مشترک اشاره کنم.
ما در این سایت سعی کردیم که به معرفی بازی های رومیزی بپردازیم. توضیحات خوب و جامعی در مورد بازی داده شده است، بر اساس سیستم امتیاز دهی مشخصی به بازی های رومیزی امتیاز تعلق گرفته است و به صورت کامل آموزش لازم به اشتراک در آمده است. توضیحات دیگری مانند دسته بندی بازی، طراح بردگیم و مکانیسم بردگیم نیز به طور کامل ذکر شده است.
دفترچه ی فارسی بازی به صورت خیلی با کیفیتی مشابه دفترچه اصلی بردگیم مورد نظر، در قسمت دانلود فایل های بازی در اختیار مخاطبان عزیز هست. سعی شده به مخاطب احترام گذاشته و خروجی با کیفیتی عرضه کنیم. ضمنا فایل های پیوستی که ممکن است مورد استفاده ی بردگیم بازان یا کافه بازی ها (کافه برد ها) واقع شود نیز در قسمت مذکور وجود دارد.
اگر بخواهیم کمی مفصل تر در مورد چیستی بازی های رومیزی بیشتر توضیح دهیم باید عنوان کرد که همه ی ما به نوعی درگیر بردگیم ها بوده ایم. پیش پیش پا افتاده ترین گیم برد ها که آن ها را می شناسیم، راز جنگل، مونوپولی و روپولی بوده اند. ( منچ و مار و پله و دوز را کنار گذاشته ام) همه ی ما اگر از آن ها خاطره نداشته باشیم، لااقل اسمشان به گوشمان خورده است. این بازی هایی که گفتیم نسل های ابتدایی و عقب مانده ی دنیای بردگیم اند. در حال حاضر، بازی های رومیزی بسیار گسترش یافته و پیشرفت کرده اند. در زمانی که این یادداشت نوشته شده است. ۲۰۲۵۲ نوع بردگیم داریم و رتبه ی مونوپولی ۲۰۲۴۵ است! یعنی از آخر دارای مقام هشتم است! حال تصور کنید که وقتی این بازی که در بین ایرانی ها بسیار محبوب است، این رتبه را دارد، مابقی بازی های رومیزی چه دنیا های زیبایی برای ما خلق می کنند. بردگیم ها مانند سایر موارد از جمله تکنولوژی پیشرفت کرده و متحول شده اند.
تعدادی از بازی ها، علی رغم اینکه در دنیای بردگیم ها، رتبه ی خوبی ندارند (از لیست فوق کتان را فاکتور بگیرید) اما بین ایرانی ها بسیار آشنا و محبوب هستند. راز جنگل را کمتر دهه شصتی هست که نشناسد؛ اگر بخواهیم علت را بررسی کنیم احتمالا تحولی است که این بازی در فرآیند و روال بازی خودش بوجود آورد و به دلیل پیچیده بودن نسبت به بازی های زمان خودش، سریعا فراگیر شد.
مونوپولی به دلیل اقتصادی بودن، تعاملی بودن و قوانین ساده داشتن همه گیر و مورد اقبال عموم واقع شد. اینکه هر کسی می توانست بازی را به راحتی انجام دهد و چاشنی شانس، باعث می شد قبل از اقدام به بازی کسی صد در صد برنده نباشد.
ریسک در این بیار پیچیده تر، سخت تر و دارای قطعات بیشتر است. دلایل احتمالی برای بازی ریسک احتمالا حضور در عصر و زمانی بود که مخاطب ایرانی نسبت به بازی های استراتژیک علاقه ی عمده ای نشان می داد. در بازی های کامپیوتری، جنگ های صلیبی پادشاهی می کرد و تقریبا همزمان بازی ریسک داشت دل مخاطبین بردگیم را می ربود. صفحه ای شامل نقشه ی دنیا و اقدام به فتح دنیا با استفاده از نیروهای در اختیارمان احتمالاً همان چیزی بود که در آن زمان به آن احتیاج داشتیم و جنگ های صلیبی در اختیارمان نمی گذاشت.
داستان کتان با بقیه متفاوت است. کتان دریچه ای نو بود برای بردگیم میان ایرانیان. کتان آمد که بگوید بردگیم بازی مخصوص بزرگسالان است. کتان بزرگسالان را جهت تعامل و داد و ستد کنار هم جمع کرد و نشان داد در بستر شانس می توان استراتژی های ایجاد کرد که احتمال بیشتری برای رسیدن به پیروزی برای ما فراهم کند.
هر بازی رومیزی، قاعده و قوانین خاص خود را دارد. ساز و کار هایی که این قوانین را تشکیل می دهند، مکانیسم نامیده می شوند. مکانیسم بازی، فرآیندی است که در بازی استفاده می شود تا قوانین ساخته شده و بر اساس آن بازی را پیش ببریم. در این سایت سعی شده است، مفصلاً در مورد مکانیسم ها صحبت شود تا اگر فردی نیست طراحی بردگیم یا ساخت بازی رومیزی دارد، از این طریق اطلاعات بیشتری کسب کند. به امید روزی که بردگیم های ایرانی جای خود را در بازار جهانی پیدا کرده و ما به بازی رومیزی ایرانی ساخته شده در کشورمان ببالیم.
بردگیم ها فقط شامل بازی های فکری نمی شوند، بلکه آن ها فقط یکی از زیر مجموعه های بازی های رومیزی می باشند. بعضی از گیم برد ها فان طراحی شده و بعضی حرکتی و ... پس لزوما همه ی بازی های رومیزی، فکری نیستند. بردگیم ها اساساً برای بزرگسالان تهیه و تولید شده اند تا به این بهونه دور هم جمع شده و فقط به بازی فکر کنند. اغلب بازی ها چاشنی فکر را دارند و فکر هایمان ما را در بازی پیش می برند.
بهترین بازی رومیزی، بازی ای است که شما آن را دوست داشته باشید. یک جمله ی معروف هست که می گوید ما فردی را نداریم که بردگیم دوست نداشته باشد، بلکه او هنوز بردگیم مورد علاقه اش را پیدا نکرده است! ما در اینجا به بازی های رومیزی امتیاز دادیم تا شما راحت تر انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که ابتدا به سراغ کدام بازی ها بروید. مکانیسم ها و توضیحاتی که در مورد بازی ها داده شده نیز کمک کننده خواهد بود. ضمن اینکه سایت بردگیم گیک نیز به رتبه بندی بردگیم ها پرداخته است و از آن جا نیز می توانید کمک بگیرید.
برای خرید بردگیم علاوه بر تعدادی از اسباب بازی فروشی های سطح شهر، شما امکان خرید آنلاین بردگیم را نیز دارید. سایت های مختلفی در این زمینه فعال هستند و بردگیم ایرانی و بازی رومیزی های خارجی (وارداتی) را به فروش می رسانند. اخیرا مانند هر کالای دیگری فروش بردگیم دست دوم نیز رایج شده است و تعدادی از عزیزان برای خرید بردگیم دست دوم می توانند با کمی جست و جو محصول مورد نظر خود را پیدا کنند.
به دلیل تنوع زیاد بازی های رومیزی، دامنه تغییرات قیمت بردگیم ها وسیع است. بردگیم ارزان شامل بازی های ایرانی می شود که کارتی بوده و از اجزای کمتری برخوردار اند و بازی های وارداتی سر دیگر طبف را تشکیل می دهند. بازی های وارداتی چون درگیر متغیری به نام قیمت ارز هستند، نوسان قیمت نیز دارند و با بالا رفتن قیمت ارز های خارجی دچار افزایش قیمت نیز شده اند. تعدادی از گروه های سازنده بازی ایرانی، اقدام به باز تولید بازی های خارجی کرده اند و این امر سبب شده ایرانیان بتوانند با قیمت کمتری نسبت به نمونه ی خارجی، بردگیم مورد نظرشان را تهیه کنند. اخیراً تعدادی از کسب و کار ها اقدام به اجاره ی بردگیم هم کرده اند و مخاطبین می توانند علاوه بر حضور در کافه بازی ها (کافه برد ها) و تجربه ی بازی های متنوع، بردگیم خاصی را اجاره کرده و آن را در هر محلی که بخواهند با دوستان خود بازی کنند.
گفتیم هدف از بردگیم دور هم نشستن آدم ها به بهانه ی بازی است. یعنی کنار یکدیگر لحظات خوشی را بگذرانیم. با هم تعامل کنیم، ارتباط برقرار کنیم، گفت و گو داشته باشیم و به رقابت بپردازیم. اما در قرن جاری آنلاین بودن و آنلاین شدن، غیر قابل اجتناب است. صنعت بردگیم هم از این قضیه مستثنی نیست در حال حاضر تو سایت مطرح بردگیم آرنا و تیبل توپیا برای تعدادی از بردگیم ها این امکان را فراهم کرده اند تا مخاطبان از اقصی نقات دنیا بتوانند با یکدیگر بازی کنند.
اگر تاکنون بردگیم بازی نکرده اید، به هیچ وجه سراغ بازی های سنگنین و پیچیده نروید. در سایت ما نسبت به آسانی فرآیند بازی و یادگیری آن عددی به نام درجه ی سختی (پیچیدگی) داده می شود. هر چه این عدد بیشتر باشد، یادگیری و فرآیند بازی دشوارتر است. پس برای شروع به سراغ بازی های راحت تر رفته و کم کم به سراغ بازی های پیچیده تر بروید. در دنیای بردگیم به تعدادی از بازی ها، بازی های گیت وی گفته می شود که یعنی بازی هایی که برای شروع تجربه بدگیم مناسب اند. در مقاله ای به طور کامل به این دسته از بازی ها پرداخته ایم و آن ها را به شما معرفی کرده ایم و در واقع لیست پیشنهادی ما، بازی هایی هست که در آن جا ذکر شده است. لازم به ذکر است پس از آشنایی نسبی شما با دنیای بازی های رومیزی متوجه خواهید شد که هیچ بازی سختی وجود ندارد و همه ی بازی راحت و قابل یادگیری اند.
یکی از اهداف تیم ما، ایجاد شبکه ی اجتماعی قوی بردگیمر هاست تا بشود با استفاده این نیرو و پتانسیل موجود اقدام به تشکیل تیم طراحی بردگیم نمود و علاقه مندان به این حوزه بتوانند آینده ی درخشانی برای خودشان و بردگیم ایران و برگیم ایرانی رقم بزنند.
شهرهای گم شده (۱۹۹۹) امتیاز۸ لاست سیتیز (Lost cities) یا شهر های گم شده، یک
گربههای انفجاری (۲۰۱۵) امتیاز۷ گربه های انفجاری (Exploding Kittens) یک بازی با یادگیری راحت و
به طور متوسط بردگیمها حاوی قطعات مختلف زیادی هستند. نام برخی از این قطعات بردگیم
چرا بردگیم؟ بردگیم چیست؟ بیایم با یه سوال شروع کنیم؛ چرا بردگیم؟ یا اصلا بیاید
اسپلندور (۲۰۱۴) امتیاز۸ اسپلندور (اسپلندر) داستان بازرگانان دوره رنسانس است که برای به دست آوردن